Såpe

‎🎃 Halloween!‎ 🎃

Skummelt og søtt. Knask eller knep!

Man kan mene mye om halloween. Men jeg tror det er kommet for å bli. La oss sette fokus på atmosfæren, utkledningen, gresskar, glede, spenning, samhold og inkludering. Ungene mine er hvertfall superspente og gleder seg nesten mer til halloween enn jul!

Godteriet er også en del av det hele, har jeg skjønt 😉 Og for all del, jeg skal ikke nekte å verken gi ut godteri eller la ungene mine ta i mot. Men jeg er for å begrense det til mengder som ikke gjør ungene kvalme, sure og slitne. Så jeg ønsket å gi ut noe annet i tillegg til en godteribit til hver. Ikke plastleker og juggel, ikke noe som bare ender som søppel, men heller noe brukbart som ungene ikke synes er kjipt. Så får vi se hvordan det blir mottatt….

For selvsagt ble jo svaret såpe! 😉

Oppgaven ble altså å lage såper med Halloweenpreg. Ungene må helst synes de er litt kule, uten at designet var for arbeidskrevende. De er veganske (tryggere med tanke på noen religioner og livssyn), og de skal ikke ut som godteri. Det siste på grunn av at det er ulovlig, og selvsagt fordi jeg ikke vil at noen skal ta en tygg – selv om det hadde vært ganske så ufarlig. Jeg blir å pakke disse i plast, for sikkerhets skyld, og merke dem godt, og i tillegg informere på nabogruppa og når ungene kommer på døra hva det er!

Jeg elsker å planlegge nye såper, tenke ut en design, finne riktige farger og duft som stemmer overens. Her falt valget på eterisk olje og noen kvalitetsduftoljer jeg har valgt ut til privat bruk i høst- og vintersesongen (til såper vi lager for salg bruker vi kun eteriske oljer, for å holde det enkelt). Begge er frie for skumle stoffer som ftalater og syntetisk musk, for det vil jeg ikke ha på mine unger heller. Og ungene mine elsket disse duftene, noe som gjør håndvask mye mer populært 😉

Jeg endte opp med å lage tre ulike såper med ca samme base, og heller variere på tilsetninger. Det ligger forresten opptak av live-videoer på Facebooksiden vår fra da to av såpene ble til – den oransje Halloweensåpa og konfettisåpa. I tillegg laget jeg en såpe som ble til mange små Frankensteins monstre.

Bøøøh! Frankensteins misfornøyde monstre, giftigoransje halloweensåpe og en snill konfettisåpe for halloween 2019

Basen bestod av olivenolje, kastorolje, kokosolje, og sheasmør for halloweensåpa og monstersåpa. I konfettisåpa byttet jeg noe av olivenolje med avokadoolje og sheasmøret med kakaosmør. Overfett på alle er 7 %.

I tillegg ble halloweensåpa farget med gulrotpure, tomatpure og kull, og tilsatt littegrann olje av kanelblad og nellik iblandet en sukkertøyaktig duftolje. Konfettisåpa lukter blant annet peppermynte, eple og appelsin, og ble farget med kull og titandioksid; foruten det som ble brukt i såperaspet som ble tilsatt. Frankensteins monstre fikk i seg agurkpuré og farge av mineralpigment og kull – og de lukter selvfølgelig en blanding av monstermye forskjellig!

Nå er det å pakke inn hver enkelt og merke dem godt. Monstre som kommer på døra i morgen ettermiddag får velge seg en godteribit og en såpe, hvis de tør, og kanskje de blir skummelt rene den kvelden? Mwahahaha!

Hva synes du egentlig om halloween?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *