DIY hudpleie,  Kaffe,  krem og lotion

Body butter med kaffeolje. Del 2 av gjør det selv-kaffeprosjekt

Forrige uke startet vi med å lage et oljeuttrekk av kaffe, filtrere det og få to bestanddeler: Syndig mørk kaffeolje, og små kaffekorn som vi skal bruke til en emulgert kroppsskrubb med brunt sukker. Yum!

Men nå det tid for å lage et herlig pisket kroppssmør, eller body butter som jeg velger å kalle det siden jeg synes det høres så rart ut på norsk… Uansett hva du kaller det er jeg sikker på at du vil elske det. Følg oppskriften nøye så blir det supert!

Du vil få ca 3 stk 100 ml-krukker av dette, litt avhengig av hvor mye luft du får pisket inn. Jeg prøvde både med sheasmør og mangosmør og syntes sheasmøret var enklere å piske skikkelig. Oppskriften blir også angitt i prosent i tilfelle du vil skalere opp, særlig hvis du ikke ønsker å piske smøret siden volumet da blir mindre. Uansett vil du få et mykgjørende, duftende, luksuriøst produkt!

Først bare en liten ting om konserveringsmiddel: Siden vi ikke bruker vann eller vannholdige ingredienser er det strengt tatt ikke nødvendig med konserveringsmiddel. Men siden det er en fare for at vann kommer til i form av våte hender eller fuktig baderom kan det absolutt være lurt. Personlig liker jeg å ha body butter på fuktig hud etter dusjen, for å hjelpe til med å forsegle fuktigheten i huden, så jeg tilsetter det. Hvis du velger å ikke bruke konserveringsmiddel bør du være obs på å holde den helt tørr.

Hvis du ønsker forslag til hvor du kan kjøpe ulike ting pluss ha ingredienser klart til kaffeskrubben kan du melde deg på Insiderlisten, og sende en epost (etter du har bekreftet påmelding) om at du ønsker handlelisten. I listen får du også tips til eteriske oljer du kan bruke, forslag til oljer for ulikt resultat og ustyr du trenger. For å bli en Maiagold Insider fyller du bare inn skjemaet nederst på siden helt til venstre.

Whipped Body Butter med kaffeolje

130 g sheasmør eller mangosmør (65 %)

40 g kaffeolje, evt. planteolje uten kaffe hvis du fortrekker det (20 %)

30 g planteolje, jeg foretrekker lett olje (15 %)

Konserveringsmiddel, jeg brukte 1 % Optiphen (2 g til 200 g totalt)

Evt. eterisk olje som passer og etter trygg bruksrate (generelt ikke over 1 % og ofte lavere). Jeg brukte ørlite vaniljeabsolut

Evt. 5 g tapiokastivelse eller maisenna, gir en mer silkemyk følelse (bør brukes sammen med konserveringsmiddel)

Mørk kaffeolje
  1. Smelt plantesmøret i vannbad, eller forsiktig i mikrobølgeovn, til alt er godt smeltet.
  2. Ha det smeltede smøret i miksebollen/bakebollen, og sett denne i fryseren i noen få minutter.
  3. Når plantesmøret er avkjølt og blitt litt hvitere, men ikke har stivnet langs kanten, pisker/rører du det jevnt. Du kan bruke både en stående mikser med ballongvisp eller en håndholdt mikser med en visp på. Stål eller glass er best å bruke her – plast vil kunne ta til seg duft fra eterisk olje hvis du bruker dette.
  4. Sett bollen i fryseren i noen minutter og pisk igjen. Cluet er å avkjøle raskt for å unngå kornete konsistens, mens du periodevis pisker inn luft og får jevn konsistens uten harde klumper.
  5. Ha i resten av ingrediensene, pisk og fortsett med fryse-piskesyklusen til du har fått en stiv, luftig blanding.
  6. Ha over i egnede krukker og merk med dato og innhold. Lag gjerne personlige etiketter hvis du skal gi bort 🙂
  7. Dette body butteret er stabilt også på et varmt baderom, men ikke la det ligge i solsteiken i et vindu eller i bilen, da smelter det og mister sin fine konsistens.
Pisket sheasmør er hvitt og fluffy

Håper du synes resultatet ble like herlig som jeg! 😀 Når du har lært metoden med å fryse og piske kan du videreutvikle nye typer; for eksempel et «drømmesmør» med lavendel, eller en barnevennlig versjon med ringblomstolje.

Del dine bilder på Instagram med #maiagoldprosjekt og tagg meg på @hanna_maiagold, eller på Facebook med @maiagoldessentials. Gleder meg veldig til å se hva du lager!

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *