Nettbutikk,  Såpe,  Zero waste

Hvor lenge varer en såpe?

Godt spørsmål! Det varierer jo med størrelse på og innholdet i såpa, og hvordan den brukes.

En god håndlaget såpe varer leeenge (for såpelagere som gjerne vil teste ut litt av hvert blir det fort for lenge! He he). Vi hadde en Maiagoldsåpe ved kjøkkenvasken i ca et halvt år, og vi vasker ofte hendene på kjøkkenet.

Våre såper er ganske harde og har mye olivenolje i seg, som gjør at de ikke brukes opp så raskt som mykere såpe. Det er viktig at vannet får renne bort fra såpa etter hver bruk, så den ikke ligger og mykner i en vannpøl. Da løses såpa opp, og mye skylles bort ved neste vaskerunde. Studier viser at fast såpe ER hygienisk og vasker bort bakterier, men blir såpa bløt over lengre tid mister den den naturlige antibakterielle effekten. En såperist er virkelig å anbefale, da den forlenger levetida på såpa og opprettholder kvaliteten.

En såpe til håndvask vil brukes på et mindre areal enn en såpe til dusjing, mens dusjsåpa sannsynligvis vil brukes sjeldnere. Jeg har også blitt fortalt at store hårete menn sliter ut såper mye fortere enn damene gjør, og det tror jeg på 😉

Generelt sett vil jeg påstå at våre såper varer mye lenger enn en flaske med flytende hånd»såpe»/dusjgele/kroppsvask og lignende. Det er lett å bruke en stor mengde flytende produkt – særlig for barn som bruker både to og tre pump – mens med fast såpe har man mer kontroll, så ikke det bare renner ned i vasken. Mine unger kan fint stå en stund ved vasken og lage skum, uten at jeg tenker at de bruker mye såpe. Såpa er praktisk talt vannfri, og det brukes lite såpe per vask, slik at det faktisk blir en økonomisk løsning.

Det er så lenge siden jeg har brukt flytende såpe i dusjen at jeg ikke har så mye å sammenligne med, men basert på hva vi bruker nå vs. hva vi gjorde før av flytende håndsåpe så oppleves det som at faste såper varer veldig lenge. Hva er din erfaring med fast vs. flytende? Del i kommentarfeltet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *