DIY hudpleie,  Kaffe

Kaffeskrubb med brunt sukker. Del 3 av gjør det selv-kaffeprosjekt

Yes, da er vi snart i mål! Her er oppskrift på en mørk og mystisk kaffeskrubb med brunt sukker. (Del 1 og del 2 finner du her og her.) Basen til denne skrubben er tilsatt emulgator, slik at den løses i vann også. Det betyr at den 1. skylles av huden og etterlater huden silkemyk, men ikke oljete, og 2. ikke tetter til sluket og rørene dine. Smart!

En emulgator sørger for at en vannfase og en oljefase kan blandes til en homogen løsning. Det mest kjente eksempelet er majones, hvor stoffer i eggeplomme binder sammen vannfase (eddik/sitron) og oljefasen. Om du rister vann og fett sammen skikkelig hardt vil det kunne se ut som én fase, men over tid vil det skille seg. På samme måte må man ha en emulgator i lotion og andre produkter hvor både fett og vann er tilstede. I kaffeskrubben vår er det ikke vann, men den vil blandes med vann når du bruker den på våt hud, og når du skyller av. Du kan skippe emulgeringsvoks, men på eget ansvar (ikke send rørleggerregning til meg!).

Et annet moment er konserveringsmiddel, som det står mer om i del 2, og også i den kjekke handlelisten til dette prosjektet som du får på din epost hvis du fyller ut her:

Emulgert kaffeskrubb

50 g emulgeringsvoks

50 g sheasmør eller annet fast fett (ikke bruk det dyreste du har her)

20 g kaffeolje

100 g brunt sukker, evt. hvitt

110 g avsilte kaffekorn fra Del 1 (evt. nymalt kaffe – IKKE kaffegrut)

Evt. konserveringsmiddel

Evt. eterisk olje. Jeg prøvde både vanilje og peppermynte, de passet skikkelig godt! (Ekte vaniljeolje er dyrt, så neste gang sparer jeg det til body butteret for å få maks utbytte)

Ha emulgator, fast fett og olje i en ildfast bolle eller lignende og smelt dette ned over vannbad. En enkel måte å gjøre dette på er å ha det i en liten stålbolle og sette dette i en kasserolle med noen cm sydende vann. Deretter blander du dette med kaffe og brunt sukker, og rør godt. La det avkjøle seg til romtemperatur før du blander inn eterisk olje og konserveringsmiddel skikkelig godt. Deretter har du det over i krukkene, og klapper deg selv på skulderen før du setter kursen mot badet for ditt dronningøyeblikk 😉

Sånn, da har du alle oppskriftene! Har du ikke starta før nå er det bare å sette i gang 🙂 Og huske å kommentere her, dele dine bilder på Instagram med #maiagoldprosjekt og tagg meg på @hanna_maiagold, eller på Facebook med @maiagoldessentials.

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *