Kurs,  Såpe,  Zero waste

Kurs i såpelaging 2019

Nå er kursene jeg skal holde over for i år, og det har vært lærerikt og gøy også for meg! Her er en liten gjennomgang som viser hva vi har gjort, hva jeg tar med videre og hvem kurset er rettet mot. Kanskje du lurer på om et slikt kurs er noe for deg?

I går var siste gang, siden det da var fire uker til julaften og de fleste deltagere nok ønsker å gi bort såpestykker i gave. Håndlagde såper har nemlig veldig godt av å tørke og modne i minst fire uker før de brukes (selv om de kan brukes to-tre dager etterpå, men med mindre godt resultat). Her er noen bilder fra kurset (lagt ut med tillatelse, alle foto: Roz Alobied):

Deltagere på alle kursene har vært så hyggelige og flinke! Jeg er ikke en utadvendt person som elsker å styre store grupper, men det har likevel gått bra. Dessuten, hvis jeg snakker om såpe så kommer jeg på glid 😉

Kurset er laget slik at det passer til deg uten forkunnskaper. Det passer også deg som har laget såpe før, men kanskje føler deg litt utrygg på hvilke oljer du skal velge, hvordan «riktig» sporing er, hvordan du håndterer lut på en sikker måte, eller bare vil øve deg og ha mulighet til å stille spørsmål. Det passer nok ikke for noen som er interessert i veldig avansert såpelaging og har laget mange vellykkede såper før.

Jeg har holdt grunnleggende såpekurs tilsammen fem ganger nå, og en av tingene jeg ser er at antallet deltagere har en del å si for hvor lang tid kurset tar. Selv om jeg tar all info i plenum og hver deltager får egen bolle, form og så videre, så trenger hver deltager personlig oppfølging og jeg vil ha oversikt så jeg kan ha kontroll på at det går sikkert for seg. Derfor tror jeg at jeg ikke vil åpne for mer enn 4-6 kursdeltagere om jeg fortsetter med dette, da det fort tar lang tid. Siste kurs var det tre deltagere og vi brukte nesten tre timer, inkludert en pause og mange spørsmål da 🙂

En annen ting jeg har lært er at de fleste elsker lavendel! Lavendelolje og lilla farge var absolutt mest populært på kurset – så pass populært at jeg tror vet jeg må lage en Maiagold-variant for salg fremover!

Og hvordan resultatet ble? Såpene fra i går er ikke kuttet, håper på å få bilder av dem fra de som laget dem – i så fall legger jeg dem ut der du følger Maiagold 🙂

Og du, hvis du bor i Trondheim eller omegn og kunne tenkt deg å være på kurs, så si fra! Kommenter gjerne under, eller send melding på Instagram, Facebook eller til vår epost-adresse kontakt (at) maiagold.no. Vi har ingen konkrete planer om åpne kurs i 2020, så det blir trolig bare hvis mange nok viser interesse.

4 Comments

 • Katarina Ekseth Lundeberg

  Heisann
  Min datter og jeg hadde veldig lyst til å delta i høst, men ettersom hun har vært fullt opptatt med kreftbehandling siden i vår, så passet det dårlig. Om det skulle bli nye kurs, vil vi veldig gjerne delta. Fra 1 mars vil vi være klare for kurs. Ønsker dere riktig God Jul

  Hilsen Kat og Kine

  • hannam

   Hei Katarina! 🙂 Så hyggelig at dere ville være med på kurs, og veldig leit at dere ikke hadde anledning. Håper det går bra med datteren din! Angående nye kurs så har vi ingen konkrete planer annet enn et kurs i regi av Strinda Husflidslag, men det er kanskje kun for medlemmer og uansett i februar. Jeg vil anbefale å melde dere på epostlista vår; det er blant annet mulig via skjema nederst til venstre på nettsida («Bli en Insider»). Da holdes du alltid oppdatert. Håper det var et brukbart svar, og GOD JUL til dere! <3

  • hannam

   Hei igjen! Har dere sett at vi har lagt ut to kurs i mars? Dere kan velge mellom to lørdager. Hjertelig velkommen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *