Privat,  Såpe

Mine Halloweentips

Skummelt søte såper og karamellpopkorn

Da jeg var liten hadde vi ikke Halloween.

(Synes du det er topp og misliker Halloween, har jeg en et tips her)

Selvsagt må vi ha Halloweensåper 😉


Mulig at de eldste minnene sakte siver ut av en stadig mer lekk huskebøtte, eller at jeg ble kraftig skremt en gang og selektiv hukommelse har tatt seg av debriefen i form av DELETE ALL, men jeg kan altså ikke hente frem noen minner av utkledning i november før jeg var i tjueårene. Karneval, julebukk, bursdager, ja – men ikke Halloween.  

Jeg aner ikke om jeg hadde likt det – men ungene mine har gleda seg i ett år omtrent. Og hvorfor ikke glede seg med dem?  

Selv i dette dusteste av alle dusteår, 2020 ….  

For oss har Halloween begynt å bli en ganske koselig tradisjon – og det fine med nye tradisjoner er at man kan forme dem selv. Leirklump, dine hender, værsågod!

Så fra i år av blir kanskje karamellpopkorn (oppskrift nederst) en tradisjon, og filmen Hokus pokus er det allerede. Jentene fikk se Et førjulsmareritt i desember i fjor (også kjent som «Diss iss Hællåoin»), og jeg tror kanskje ikke vi klarer å utsette den til advent i år …

Så selv om det ikke blir knask eller knep er jeg ikke lei – heller motsatt! Alt som kan gjøres enklere, hjemme, billigere og mer miljøvennlig er jeg for. En bøtte plastinnpakka godteri og kalde tær vs. filmkveld og hjemmelaga snacks? Det siste, takk!

Men ja, barna synes det er leit. Så vi inviterer også deler av eldstejenta sin klasse på utefeiring, med fyr i bålpanna og pølser (som ikke er kunstferdig skjært til skumle fingre fordi, tja, det gidder jeg ikke), en skjeletthånd stikkende opp av kaldkomposten og lavterskel-kostymer.

Og karamellpopkorn, hvis det ikke blir spist opp først … Det er SKUMMELT godt!

HJEMMELAGA KARAMELLPOPKORN

Søtt, salt, sprøtt og litt klissete; farlig godt og enklere enn du tror … Husk å vaske fingrene med en god og hudvennlig såpe – før og etter!

  • 2 l ferdig poppa popkorn/ ca. 6 ss maiskjerner (vi har popkornmaskin, men funker også med kjele, mikro- eller ferdig kjøpt popkorn)
  • 200 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts natron

Plukk først bort upoppa korn, så du ikke biter i harde kjerner dekket av deilig karamell … Det er enklest å riste bollen godt, og ta over popkornet til en ny bolle så kjernene ligger igjen. Bruk en stor bolle, evt to boller, så det er plass til å røre godt rundt til slutt.

Smelt smøret i en liten kasserolle, ha i brunt sukker og rør til det bobler (koker). La stå på lav til medium varme og småkoke så vidt i 5 minutter. Rør i vaniljesukker og natron, det vil skumme og bli porøst, noe som gjør det lettere å fordele over popkornet. Så heller du sausen over popkornet og rører godt. Ha alt utover et bakebrett med bakepapir og la det avkjøles før du nyter. Mmmm!

Har dere halloweentradisjoner, og blir det annerledes i år?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *