Uncategorized

Reisetips med såpe

Har du tenkt over at du kan ta såpestykker med overalt?

Jeg klarer ikke tenke på et sted der man ikke kan ta med såpestykke på tur.

På fly: Ingen grunn til å forholde seg til antall milliliter og ziplockposer. Såpestykket tar du i håndbagasjen og rett gjennom sikkerhetskontrollen om du vil! Jeg har dog hørt om såpelagere som har blitt stoppet fordi kontrolløren ikke skjønte hva som var i bagen, men som ble positivt overraska over deilig lukt da han åpna bagen for å sjekke 😉

På hytta og telttur: Finnes det noe mer passende sted for et godt gammeldags såpestykke enn på ei hytte? Ikke plastsøppel å ta med hjem, og biologisk raskt nedbrytbart avfallsvann. Men! Såpe og alle typer vaskemidler ødelegger overflatespenninga på vannet for dyr som f.eks vannløpere, og kan føre til økt algevekst. Vær sparsom med hvor mye du bruker og hell helst avfallsvannet på bakken et stykke fra innsjøen. Naturlig såpe brytes heldigvis fort ned, men tenk gjerne på hvor mye og hvor ofte, hvis du må vaske deg rett i vannet.

Biltur og togtur: Jeg liker ikke å måtte ta to unger og meg selv på do hvis det er trangt og skittent. Blæh! Hvis det i tillegg ikke er skikkelige forhold for å vaske hender får jeg litt noia. Manglende såpe, uttynna flytende såpe, eller verdens eldste, ekleste såpedispenser …. Her er det lurt å ha med såpe i flak evt. raspa opp, så vet man at har såpe tilgjengelig. Et annet tips er å ha med noen rene vaskekluter i veska i tilfelle det er tomt for tørkepapir. Finnes det ikke rennende vann en gang så er det kjekt med håndsprit.

Storbyferie: Samme som over. Spesielt med covid-19 luskende rundt er det kjekt å ha såpe i backup. En liten pose med såpebiter/rasp for enkel dosering for store og små, og som du lett putter tilbake i veska før du væter hendene.

Familiebesøk: Nei, jeg tar ikke med egen såpe på dagsbesøk. Jeg er ikke helt sprø 😉 Men skal du overnatte er det innafor med egen såpe, he he. Det er ikke noe særlig å bare legge såpestykket rett på vasken eller hylla i dusjen. Bruk en vaskeklut eller en linpose for å frakte såpa i, og som en midlertidig såperist (legg såpa oppa, og posen på kanten av vasken/dusjen der det ikke er vått). Kan tenke meg sisalposen med tykkere veving funger utmerket som midlertidig såperist også!

Utland: Det får bli neste år 😂

Håper disse tipsene var nyttige – skal du bruke noen av dem i sommer? Vi blir trolig å ta tog og reise med bil, så det skal pakkes med såpeflak, tørre vaskekluter, og såpestykker i linposer, pluss sisalpose til «såperist»!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *