Nettbutikk,  Såpe,  Zero waste

Såpestykker – tips og triks

Om du er ny bruker av såpestykker, eller har brukt det en stund og trenger litt tips – her er noen løsninger på praktiske utfordringer:

  1. For best opplevelse og hygiene: La stykket tørke mellom hvert bruk. Dvs., ikke la det ligge rett på vasken, så vannet får trekke inn på undersiden. Bruk en såperist, en såpekopp med skikkelige dreneringshull, en svamp, eller lignende. Det finnes også magneter man kan presse inn i såpa, med en holder man setter på veggen.
  2. Har du såperester som ligger og klistrer seg fast i bunnen av såpeskåla, spretter av gårde når du vasker deg, eller du bare blir lei og vil begynne på et nytt stykke, har du to muligheter. Enten klistrer du den lille flisa fast på neste stykke og forhåpentligvis limes de greit sammen. Eller du putter det i en (sisal)pose og bruker i dusj/bad. Ingenting kastes, og det blir enkelt å bruke restene!
  3. Brukes såpestykket så mye at det ikke får tørka opp skikkelig i blant og blir mykt – hvis man er mange som bruker det i løpet av en dag – så kan du rett og slett ha to stykker du bytter på å bruke. Enten kan du variere med ulike sorter, eller du kutter ett stykke i to. Så bytter du før såpa rekker å bli myk. Enkelt og greit!
  4. I dusjen er det kanskje ikke så lett å legge såpa fra seg uten at den ligger i en dam (hvis ikke du får til noe av løsningene i 1.). Da kan en liten pose av noe slag, som henges opp, være midt i blinken. Bruk gjerne en pose med hull, som en heklet pose, eller en slik sisalpose. Noen har hyller av metalltråd i dusjen. Det funker fint å legge såpestykket på, men vær obs på at metall kan gjøre at såpa blir misfarga og harsk (ikke farlig, bare ikke pent).
  5. Får du lett belegg i vasken skyldes det at kalk i vannet danner kalksåpe, som er dårlig løselig og legger seg på overflaten. Er såpa myk vil det lettere vaskes av ekstra såpe som igjen legger seg i vasken, se pkt. 2. Det hjelper også å tørke av vasken relativt ofte (jeg bytter gjerne håndkle på toalettet daglig og bruker det til å tørke over med). Lager du såpe selv kan du velge en hardere oppskrift og evt. ha en chelator i, f.eks sitronsyre som vil binde kalk.
  6. Ta med såpe på trening eller reise! Slipp plastflasker og søl … Igjen er en liten pose lurt, men ikke med hull – da risikerer du at såpa kommer i kontakt med klær ol. Du kan sy en pose av et litt kraftig stoff, eller bruke en Maiagold-pose i lin.
  7. Storshopper? Hvordan oppbevarer du såper før bruk? Såper holder LENGE i pakkene sine. Legg de ikke veldig varmt eller fuktig, og behold emballasjen på. De vil gradvis miste duft (særlig hvis ikke sterke parfymeoljer er brukt), men faktisk regnes gamle såper som enda bedre i bruk enn nye såper. De er hardere, drøyere og mildere.

Håper dette var nyttig! Har du andre tips? Del dem her! Eller noen andre praktiske utfordringer? Bare spør! 🙂Håper dette var nyttig! Har du andre tips? Del dem her! Eller noen andre praktiske utfordringer? Bare spør! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.