Privat,  Såpe,  Soap Challenge

Soap Challenge – lær en nybegynner

Soap Challenge Club er ikke nytt for de som har fulgt bloggen fra starten av, og hvis du søker på tag’en kommer det opp innlegg fra forrige gang. Denne måneden hadde utfordringen en helt spesiell vri: en samarbeidssåpe!

Oppgaven var altså IKKE å lage såpe selv, men å lære bort til en som aldri har laget såpe før. Det man sender inn må altså være samarbeidspartnerens første såpe. Det var mulig å prøve seg på to teknikker, enten såkalt pencil lines eller drop swirl (jeg gir opp å oversettte disse 😂). Det var lov prøve begge teknikkene, så teknisk sett var det enten den første eller andre såpen de laget, men de fikk bare ett forsøk per teknikk.

Nuvel! Jeg spurte Knut om han hadde lyst å være med, og etter å ha mast spurt en del ganger sa han ja. Jeg gir herved ordet til min kjære mann!

*flytte tastatur*

Jeg måtte jo kaste meg med og prøve dette. Hanna Maja synes jo dette er kjempegøy og finner mye glede i det, så da kunne det jo hende at det er noe i det =).

Det er mange steg i en såpelageprosess for en nybegynner … Før man i det hele tatt starter så må man lese og tenke igjennom sikkerhet og forhåndsregler. Så må man planlegge hva man skal gjøre og gjøre klar arbeidsflate. Det er viktig å ha god plass, spesielt når man som nybegynner skal håndtere flere kar med såperøre!

Så må man velge teknikk (det gjør man gjerne helt først) og forsøke å finne på noe man tror kan bli et pent design. Her velger man farger og ev former man vil forsøke seg på. Her kan man tenke helt fritt, eller støtte seg på andres erfaring eller bli inspirert på f.eks. YouTube. Herunder passer det også inn å velge lukt hvis man vil ha det (personlig syns jeg egentlig at ingen lukt er helt greit og foretrekker generelt uparfymerte ting) fordi forskjellige oljer vil påvirke såpifiseringsprosessen og det kan påvirke hvilke design man får til.

Når alt er bestemt sånn ca. og alt er satt frem så jobber man litt med lut (vær forsiktig her) og så jobber man seg gjennom oppskriften/prosessen til man ender opp med masse såperøre!

Den ferske såpemakeren in action

Så starter det morsomme kaoset hvor man sjonglerer såperøren i forskjellige kar og tilsetter farge og lukt alt etter design. Her passer man på de forskjellige karene samtidig som man bygger designen i formen sin. Det er her man virkelig _lager_ såpe, føles det som ihvertfall, og det er ganske morsomt. Jeg skjønner hvorfor folk blir hektet på dette, for det kan være en vedig tilfredsstillende skapende prosess. Du lager noe og selv om alt skulle gå på tverke så er det man lager ment til å brukes opp, det er ikke som om man lager fuglehus, nei skjærefjøl, nei spisepinner, nei tannpirker … Det var ingen frustrasjon hvis noe gikk galt, for min del mer aksept for at noe ble annerledes. Tror noen kan finne god terapi i såpelaging =)

Uansett, vi koste oss og jobbet sammen i en-to timer og endte opp med en ganske fin såpe, jeg er ganske fornøyd med resultatet. Tanken var en slags stilistisk, tropisk ananas/mango-design med en tilhørende frisk/fruktig lukt. Ideelt sett skulle den lukte som brusen Lilt, hvis du har vært i Storbritannia og smakt den. Den fantes ihvertfall når jeg var barn og forhåpentligvis finnes den enda.

Knut

Jeg ble superfornøyd, og stolt. Denne designen er ganske komplisert, da hvert lag må stivne slik at det holder neste lag uten å miste formen, samtidig som resten av røra holdes flytende. Jeg målte opp det meste av ingrediensene på forhånd, men han laget luten, blandet røra, målte opp alle delene, hadde i farge og duft, og helte i formen.

Men mest av alt – så var det artig. Vi hørte på 80-tallslåter, dansa og tulla. Og ut fra rapporter i Facebook-gruppa var det tilfelle for andre som hadde gjort utfordringer med partner. Ikke 80-tallslåter, altså, men god stemning! Anbefales 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *