Uncategorized

Velkommen!

Hei og velkommen! 

Dette er første bloggpost her på Maiagoldbloggen. Hurra! 

Jeg tenkte jeg ville skrive litt om hvorfor jeg startet denne bloggen. La meg ta deg tilbake i tid…


Da jeg var gravid med mitt første barn, ble jeg mye mer var på hva jeg smurte på huden, dusjet med, sminket meg med – you name it. Fra å være nokså ubekymret begynte jeg  å lese innholdsfortegnelsen på alt jeg kjøpte for å sjekke at det var uten verstinger som parabener og andre hormonhermere. Det var egentlig veldig vanskelig, da mesteparten av ingrediensene var ukjente for meg. Nå, seks år senere, har lista blitt lenger – metylisothiazolinone, ftalater, nanopartikler, siloksaner, og andre sterkt allergenfremkallende/mulig kreftfremkallende/sannsynligvis miljøskadelige forbindelser. Mange produkter lover også gull og grønne skoger, men skuffer veldig. 

Det som er forskjellig fra da til nå (bortsett fra enda ett barn og hus og doktorgrad og en hel del sånne ting) er at jeg vet mer. Jeg kan bedre skille gode produkter fra dårlige, både med tanke på at de ikke skal inneholde verstingstoffer pluss at de skal ha ønsket effekt. Det er også gøy å mikse og trikse og lage ting selv, som såpe, kremer og leppepomader. Spesielt liker jeg å lage såpe, for det er genialt og miljøvennlig og kult!

Ønsket mitt bak  å skrive denne bloggen er å hjelpe deg på din vei, for det vi har på huden er viktig! Huden er vårt største organ, og når huden ikke funker som den skal har du nok en ganske dårlig dag. Barn har mer sensitiv hud, større overflate i forhold til kroppsvekt, og huden er tynnere. Når huden fungerer som den skal, er myk, smidig og uskadet, oppleves det som velvære. Når du bruker gode produkter på huden din eller dine barns hud, som du vet gjør det de skal, som er trygge og som ikke skader naturen – da har du også velvære i din gode samvittighet. 

Det kan virke veldig komplisert. Ikke alle er like gira på å lese innholdsfortegnelser som meg, eller har lyst å lage all hudpleieprodukter selv (noen typer produkter burde man heller ikke lage selv!). Siden jeg har bakgrunn innen forskning ønsker jeg ha en faktabasert og nyansert tilnærming, og vil du ha ting enkle og svart-hvite er dette kanskje ikke stedet for deg. Men – jeg prøver samtidig å ikke overkomplisere  ting. Det jeg vil er å dele det jeg finner ut for å hjelpe deg, og få deg til å vurdere selv også. Så velger du til slutt å ta med deg det du mener er riktig for deg!

Håper du vil følge med meg og mine krumspring her på Maiagoldbloggen! Jeg er også på Instagram, følg meg gjerne der!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *